A for apple …

Engels voor ‘The little ones’

 

Op 12 januari 2016 gaan we van start met de Engelse les voor de kleintjes. Maar eerst moet er nog een berg werk verzet worden. De ouders geven het schooltje een grote opknapbeurt.

Van oranje naar blauw, naar geel, roze, …

Donderdag zijn de mama’s pas aan de slag kunnen gaan met het verven van de muren. Ze hebben enkele dagen moeten wachten op de levering van de verf. De verfpotten geschonken door de boeddhistische tempel uit Colombo hebben op zich laten wachten.

En dan verandert het schooltje van kleur. Prachtig om te zien! Een grote verfborstel, gele, blauwe, roze verf het wordt een kleurrijke bedoening. Elke ruimte, muur krijgt een andere kleur want de juiste kleuren in een klaslokaal doen wonderen…

Nu nog de speeltoestellen, het schoolmeubilair en de tuin. En dit moet allemaal in twee dagen. Wij komen uit een uiterst jachtige cultuur waar tijd geld is en afspraken punctueel dienen te worden nagekomen, omdat anders het schema van de rest van de dag in duigen valt. Sri Lankanen hebben daar niet zo’n last van. Niet dat ze persé te laat komen, maar het kan ook zijn dat ze niet komen opdagen of een paar uurtjes later of héél  wat later.

Tot maandagavond zal iedereen naarstig moeten doorwerken om het schooltje in orde te krijgen. Ze zijn er gerust in.

Maar of iedereen morgen op tijd zal komen opdagen, dat is de vraag?

 

8 Januari 2016                                        12 Januari 2016                                     

Een kleurrijke opsteker                                                  Engelse les voor de kids

IMG_2213          IMG_2900

 

 

Thanks to the Drivethru team, JOSH for the tunes and Benny for filming and editing.