Het project

Vrije basisschool Bolderberg neemt de tijd!

“Een hart voor Sri Lanka” zo luidt het jaarthema voor het schooljaar 2015-2016.

Met de hele school nemen we de tijd om ons tijdens deze periode in te zetten voor de kinderen en jongeren uit Sri Lanka.

Een aantal collega’s brachten ons in contact met het project naar aanleiding van hun bezoeken aan Sri Lanka.

We gaan de kinderen en jongeren in Madiha, Sri Lanka de Engelse taal leren!

Het leren van Engels is zo belangrijk omdat in Sri Lanka meerdere talen worden gesproken. Een groot deel van de bevolking spreekt Tamil en een ander groot deel spreekt Singalees.

Het Engels is een taal die over de hele wereld gesproken wordt en is een vereiste voor de onderwijsontwikkeling. Ook zorgt het spreken van Engels ervoor dat er begrip en vertrouwen is tussen de verschillende bevolkingsgroepen.

Veel kinderen stoppen met studeren in de lagere school. Officieel is het onderwijs gratis maar men moet toch altijd enkele tientallen euro’s betalen per jaar. Men heeft een boekentas nodig en dit is voor velen reeds onbetaalbaar. En wie zal de arts betalen als het kind ziek is? Wat als het water door het dak sijpelt? Wat als papa in het ziekenhuis ligt of als broertje zijn been breekt? Er zijn zo oneindige voorbeelden wanneer financiële hulp redding kan brengen.

Met het ingezamelde geld worden Engelse cursussen betaald die jonge kinderen en jongeren in staat stellen om meer en betere scholing te krijgen.

Onze doelen zijn:

– de kinderen en jongeren aanmoedigen en inspireren voor hun toekomstige opleiding

– iedereen moet zich kunnen uitdrukken in het Engels

kinderen die een aantal dagen na elkaar aanwezig zijn, krijgen gratis

   surf-, zwem- of skateboardlessen

Door het opstellen van een beloningsplan kunnen we de ouders stimuleren om de kinderen naar de Engelse les te laten komen.

 

Daarom gaan we de kinderen en jeugd van Madiha Engels leren!