Vastenproject 2017

Kinderen VB Bolderberg knutselen missiebusjes in het kader van de vastenactie

dav 

 

Elk jaar organiseert men op bijna elke school wel één of meerdere acties om geld op te halen voor een ‘goed doel’.

Ook dit jaar nemen we met heel de school de tijd om ons tijdens de vastenperiode in te zetten voor de kinderen en jongeren uit Sri Lanka.

We willen onze kinderen bewust laten meebeleven welke noden er zijn bij andere kinderen, bevolkingsgroepen. Wij vinden dat wij onze kinderen moeten leren dat het goed is iets belangeloos voor een ander te doen. Naastenliefde bevorderen, vergroting van de wereld, verantwoordelijkheid voor onze naaste, …

Stuk voor stuk zijn dit prachtige doelstellingen die we nastreven.

Het geven aan goede doelen is een maatschappelijk gegeven. Onze kinderen zullen moeten leren hoe ze op een verantwoorde wijze moeten omgaan met hun geld en dat ze hierbij ook aan hun naaste dichtbij en veraf moeten denken.

Binnen die doelstelling kunnen onze acties gerechtvaardigd worden. Uiteindelijk is het ‘zaliger te geven dan te ontvangen’.

De kinderen hebben dan ook de afgelopen dagen hard gewerkt om een leuk missiebusje te maken voor het vastenproject dat loopt van 6 maart 2017 tot 30 maart 2017 en waarvan de opbrengst naar het schooltje in Madiha gaat.

Ons hoofddoel is nog steeds het verstrekken van financiële hulp voor de kansarme schoolkinderen in Madiha, een klein dorpje in het zuiden van Sri Lanka.

We willen de kinderen en jongeren de kans geven om Engels te leren zodat ze in staat zijn om meer en betere scholing te krijgen zodat hun situatie in de toekomst verbetert.

Alleen met jullie hulp kunnen we ons doel bereiken.

 

Met een hart voor Sri Lanka danken we jullie!

Bohama Stuthi!

De kinderen en het schoolteam van de VB Bolderberg

Kids en Teachers from Madiha

 

Sfeerbeelden samenkomst